De afvalstroom voor het hergebruik van plastic.

Handelsonderneming Van Krimpen hecht veel waarde aan mens, dier en milieu. Dat het eenmalig gebruik van kunststoffen daar niet aan bijdraagt beseften wij jaren geleden al. Vanaf toen zijn wij daar actief al iets aan gaan doen: plastic inzamelen voor onze eigen recycling.

Van Krimpen is een toeleverancier van kunststof benodigdheden voor de professionele tuinbouw. Onze klanten verwachten dat onze producten van hoge kwaliteit zijn. Toch hoeven deze producten daarom niet per se van nieuw materiaal geproduceerd te worden.

Plastic recycling.

Door zelf kunststof bij onze klanten en andere partners in te zamelen en door te leveren naar onze leveranciers, houden we deze kostbare grondstof in onze eigen productiecyclus. Overbodige, gebruikte of andere industrieel afgekeurde plastic producten worden door ons opgehaald en verwerkt tot snippers. Dit zijn bijvoorbeeld gebruikte potten, trays, orchideeënkragen, kunststof stokjes en clips maar ook resten van pothoezen. Wij weten waar deze producten van gemaakt zijn en daarom is deze inzameling een efficiënt begin van de recycling van plastic.

Plastic afval van huishoudens (PCR).

We gebruiken voornamelijk post-consumer recycled (PCR) kunststof voor onze productie. Dit ingezamelde plastic van huishoudens heeft een hoge kwaliteit en wordt door ons verwerkt en als grondstof voor een productlijn van potten en trays gebruikt. Bekijk de video om te zien hoe wij zo de plastic-cirkel rond maken.

Nieuw leven.

Aan producten die voor de voedingsindustrie, speelgoed of de medische wereld worden gebruikt, worden meestal dermate hoge eisen gesteld, dat veel recycle materiaal daar niet voor in aanmerking komt. Als grondstof voor potten en trays is dit gelukkig anders. Deze afvalstroom krijgt met onze producten alsnog een nieuw leven. Dat kan zelfs meerdere keren achter elkaar. Belangrijk is wel dat verschillende soorten plastic afzonderlijk ingezameld worden. Niet alles kan namelijk door elkaar gebruikt worden.

Lokale grondstoffen.

Het ophalen en verwerken van de kunststoffen gebeurt lokaal. We hoeven dus veel minder grondstoffen uit verre landen te halen. Het vervoer van onze grondstoffen blijft dus beperkt en zo past ook dit weer goed in het beperken van de CO2-uitstoot. Door gerecycled materiaal te gebruiken en blijven te (her)gebruiken blijft ook de kostprijs beperkt, wat voor onze klanten een belangrijke factor is.

Heeft u (grote) partijen kunststof restanten en wilt u een positieve bijdrage leveren aan het beperken van de afvalstroom? Neem contact met ons op of download ons recycle-reglement.

Recycle document downloaden

Lokaal.