100% detecteerbare producten uit PCR recycle materiaal.

Al jaren werken wij aan het verduurzamen van onze kunststof producten.

Wij nemen kunststof producten terug, recyclen deze en gebruiken dit als grondstof voor nieuwe producten. Maar wist u ook dat we ook polypropyleen (PP) potten leveren die voor 100% uit post-consumer (PCR) afval bestaan met dezelfde kwaliteit als producten gemaakt van virgin kunststof?

Dit bereiken we door een gespecialiseerde sortering van het ingezamelde kunststof, een grondige reiniging en een bewerking. Bekijk de video over hoe wij hiermee de plastic-cirkel rond maken.

Groot assortiment

Tray van PCR kunststof – Van Krimpen
Een groot deel van ons assortiment potten en trays is leverbaar van PCR-kunststof, zoals verschillende ronde en vierkante potten, boomcontainers, rooscontainers en zachtfruitpotten. De potten en trays van PCR-kunststof zijn leverbaar in verschillende kleuren. Daarnaast zijn ook andere producten, zoals stokken en clips, leverbaar van PCR-kunststof. Hiermee maakt u uw eindproduct nog meer circulair.

Detecteerbaar uit afvalstroom

Om een volledig circulaire grondstoffenstroom te creëren moet het kunststof uit het afval detecteerbaar zijn om daarna opnieuw gerecycled te kunnen worden. Bij sommige kleuren is dit echter een enorme uitdaging. Toch hebben we dit al bij 20 verschillende kleuren voor elkaar gekregen. Hierdoor zijn de mogelijkheden in 100% gerecyclede en detecteerbare potten en trays nu al enorm.

Cyclos-Gecertificeerd

Deze verschillende kleuren PCR-kunststof hebben we laten testen bij het cyclos-HTP Institute for Recyclability and Product Responsibility. Dit instituut heeft als doel het classificeren, beoordelen en testen van de recyclebaarheid van verpakkingen en producten, en het uitvoeren van onderzoek en ontwikkeling op dit gebied. Hiermee zijn zij dé certificeringsinstantie op het gebied van recycling.

Diverse kleuren detecteerbaar

Met trots kunnen we melden dat we momenteel voor 12 kleuren een officieel cyclos-HTP-certificaat hebben ontvangen, en dat er van diverse andere kleuren ondertussen ook al vastgesteld is dat deze volledig detecteerbaar zijn.

Wilt u meer weten over de noodzaak en de mogelijkheden van detecteerbaar post-consumer recycled (PCR) kunststof? Neem dan contact op met uw vertegenwoordiger voor prijzen, levertijden en overige informatie.

Dit bericht delen

Nieuws.