Nieuwe teelttrays voor Phalaenova

Slimme potten of trays kunnen kwekers helpen hun processen te verbeteren. Dit ervaart ook orchideeënkwekerij Phalaenova uit Brielle. Hun oude teeltvazen waren aan vervanging toe. Daarom hebben we samen met Phalaenova nieuwe 6-voudige teelttrays ontwikkeld. De meermalig te gebruiken trays zijn transparant en geschikt voor potten met een diameter van 12 cm.

Hogere kwaliteit door slim ontwerp

Orchideeën hebben de neiging om hun wortels ook in de lucht te laten groeien. Deze zogenaamde luchtwortels kunnen tijdens het kweekproces makkelijk verstrengeld raken met de luchtwortels van de plant ernaast. Door de diepte van de nieuwe tray wordt het verstrengeld raken van de luchtwortels enorm beperkt. Ook beschadigen de bladeren van de orchideeën hierdoor niet snel. Het resultaat is een mooiere en kwalitatief betere plant met een hogere opbrengst.

Verhoogde efficiëntie

Met de oude teeltvazen waren de medewerkers van Phalaenova genoodzaakt om de planten stuk voor stuk op te pakken. Met deze 6-voudige trays is het oppakken en verplaatsen van de planten een stuk efficiënter geworden. Hierdoor bespaart de kweker veel tijd en blijven de planten beter beschermd tegen beschadigen.

Volledig recyclebaar

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten willen we de producten zoveel mogelijk circulair maken. Daarom zijn de meeste door ons ontwikkelde en geproduceerde producten van gerecycled materiaal gemaakt. In dit geval is er gekozen om de trays van recyclebaar materiaal te produceren. Als de trays na het vele gebruik niet meer voldoen kunnen die in onze eigen recyclingfaciliteit verwerkt worden tot kunststof snippers die vervolgens omgesmolten worden tot nieuwe kunststofkorrels voor het spuitgietproces. Lees hier meer over ons recycleproces.

De voordelen van de nieuwe trays op een rij:

Stokproces verloopt sneller
Minder beschadiging aan de bladeren
Minder wortelverstrengeling
Hogere kwaliteit planten
Oppakken van 6 planten i.p.v. 1

Wilt u uw kweekproces ook verbeteren of efficiënter maken? Wij ontwikkelen en produceren potten, trays en bijbehorende kunststof tuinbouwproducten op klantwens. Neem vrijblijvend contact op met een van onze vertegenwoordigers en ervaar zelf wat er allemaal mogelijk is. Wij staan voor u klaar!

Dit bericht delen

Nieuws.