R-Tray maakt de cirkel rond

Het gebruik van potten en trays uit gerecycled materiaal is een belangrijke stap in verduurzaming. Dat geldt zowel voor consumenten als voor plantenkwekerijen. De stap is nog groter als deze potten en trays meermalig te gebruiken zijn. Daarom hebben wij de R-Tray ontwikkeld en geproduceerd. Deze productlijn bestaat uit meermalig te gebruiken transporttrays van 100% gerecycled kunststof uit eigen keten.

100% recyclebaar

Onze groeiende R-Tray familie produceren we van 100% gerecycled PP (polypropyleen). Dat is een materiaal dat ook weer 100% recyclebaar is en dus opnieuw gebruikt kan worden voor het produceren van nieuwe potten en trays. Alle door ons geproduceerde potten en trays zijn trouwens van PP. Hierdoor is het inzamelen van gebruikte potten en trays ook weer beter beheersbaar. Door recyclebare producten te leveren en gebruikte kunststof producten in te zamelen helpen we onze klanten om de afvalstroom te beperken.

Klantspecifieke ontwerpen

Als innovatieve leverancier van kunststof tuinbouwproducten zijn wij continu met nieuwe ontwikkelingen bezig. Veel van die productontwikkelingen komen tot stand doordat onze vertegenwoordigers goed naar de wensen van onze klanten luisteren. Zo ontstaan er allerlei klantspecifieke ontwerpen voor trays en potten. Dus heeft u als plantenkweker ook bepaalde wensen om het kweekproces beter, sneller of efficiënter te maken? Daag ons maar uit.

R-Tray met draagbeugel

Zo hebben we voor verschillende plantenkwekers R-Trays geproduceerd die geschikt zijn voor een draagbeugel. Kwekers die aan tuincentra en bouwmarkten leveren kunnen op die manier een complete 4-pack of 6-pack leveren, waarbij de tray, de potten én de draagbeugel van gerecycled PP geproduceerd zijn en dus allemaal weer opnieuw recyclebaar zijn.

Handleiding voor recycling

Voor een succesvolle keten van recycling stellen we enkele voorwaarden voor het aanleveren van gebruikt materiaal. De korte handleiding is op onze website te downloaden. We beschrijven hierin bijvoorbeeld beschreven dat de kunststof producten gescheiden op een pallet of in de door ons beschikbaar gestelde palletbox aangeboden moeten worden. Maar ook dat verschillende materialen, zoals polypropeen (PP) en polystyreen (PS) niet samen gerecycled kunnen worden. Door hier rekening mee te houden maken we samen de cirkel rond.

Wilt u meer weten over de voordelen van onze R-Tray productlijn? Neem vrijblijvend contact op met één van onze vertegenwoordigers. Zij kunnen u er alles over vertellen en denken graag mee over uw specifieke wensen.

Dit bericht delen

Nieuws.